Vrouwen in de Overgang

Doktr: Overgang & Menopauze

Vrouwen in de Overgang

Overgang en onregelmatig ongesteldheid

Home Forums Lotgenoten Overgangsklachten Overgang en onregelmatig ongesteldheid

Dit onderwerp bevat 89 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  anon 1 jaar, 7 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 90)

Zoek in de antwoorden van dit topic

 • Auteur
  Berichten
 • #4398 Reactie

  marianne

  Maak me ongerust….. ik ben 51 jaar en vermoed dat ik in de overgang ben. Heb me er nooit zo in verdiept maar heb de volgende klachten: sinds 3 maanden onregelmatig ongesteld (snel op elkaar volgend), met daarbij soms heel veel vloeien met veel stolsels en nu is het bijvoorbeeld weer bijna niets, alleen wat oud bruin bloed. Vooral het laatste baart me zorgen, vraag aan jullie is: hoort dit er ook bij? Of moet je dit zien als een tussentijdse bloeding waarmee je naar de huisarts moet? Heb verder niet zoveel klachten: wat hoofdpijn zo nu en dan, vage buikklachten, slecht doorslapen. Ben erg benieuwd naar jullie reactie. Alvast enorm bedankt daarvoor.

  #4399 Reactie

  marga

  ik ben veertig ben continu ongesteld en is het over dan duurt dat twee dagen en begin ik weer opniew verder heb ik de zelfde klachten buikpijn en laag in de rug maar niet zo dat ik er niets meer van kan doen slaap ook slecht duizelig ik ben wel naar de huisarts gegaan heb de pil gekregen en staal tabletten maar ook met de pil blijft alles door gaan nog steeds alles het zelfde gewoon ongesteld ik ben er niets mee opgeschoten maar mischien helpt het bij jou wel 😡 dus ja ik laat de natuur zijn gang maar gaan sterkte

  #4400 Reactie

  Jeanette

  Hoi Marianne

  Ik ben 52 en al vanaf mijn 42ste in de overgang. eerst inderdaad wat jij hebt onregelmatig ongesteld en daarna “”oud bruin”” , dan weer eens gewoon enz. Tot ik op een keer zo erg ongesteld werd, bijna 3 weken aan een stuk en zo erg dat mijn HB heel erg laag geworden was. Nu beweren heel veel mensen dat dat niets met menstuatiebloed te maken heeft, maar bij mij leek het daar toch erg veel op. Ik ben altijd heel gezond en actief geweest, tot deze laatste menstuatie. Mijn man heeft mij min of meer gedwongen naar de huisarts te gaan. Die liet mij bloedprikken en constateerde de heel lage HB waarde. Toen ik had verteld hoe lang ik al onregelmatig en soms (zoals deze latste keer) heel erg ongesteld was, heeft hij mij een soort chemische curretage gegeven (een pilletje), dat heeft enorm geholpen en met wat staaltabletten, was ik zo weer op de been. Nadien kan ik eigenlijk niet zeggen dat ik nog echt ongesteld ben geweest. Soms wat viezigheid zoals ik altijd zeg en meer niet. Wel zijn toen de opvliegers begonnen. Vervelend maar niet gevarlijk en je leert er mee omgaan. Laagjes over elkaar aandoen zodat je makkelijk iets uit kunt doen als je het weer eens warm krijgt. Maar wacht niet te lang met naar de dokter gaan is mijn advies. Tot (echt waar) 6 oktober jl. (na meer dan 8 jaar) werd ik zomaar opeens weer ongesteld. Ik wist niet wat me overkwam. Ik ga komende week naar de huisarts om daar eens over te praten. Ik heb een week of 4 geleden een injectie in mijn schouder gehad vanwege een slijmbeursontsteking en daarna ongesteld geworden. Ik ga nu bijna denken dat het daar aan ligt. Ik weet het niet maar misschien zitten er wel hormonen in die spuiten. Bovendien zijn mijn hartkloppingen ook veel erger geworden. Die hartkloppingen heb ik ook gekregen door de hormoonellende. Allerlei onderzoeken gehad omdat in mijn familie veel hartfalen voorkoomt. Mijn hart is kerkgezond zegt de cardioloog, de conclusie was dan ook dat het met de hormonen te maken heeft. Gelukkig zijn er maar weinig mensen die hartkloppigen hebben ten gevolge van de overgang.

  Groeten en als iemand ook hartkloppingen heeft laat mij eens weten hoe jullie daarmee omgaan.

  Jeanette

  #4401 Reactie

  Oesje

  Hoi

  Zie mijn reactie bij het bericht van Femmy, een paar plaatsen boven jouw bericht. Hartkloppingen heb ik niet, wel last van mijn gewrichten (artrose of de overgang?)

  Groet

  Oesje

  #4402 Reactie

  monica

  Ik ben nu 14 dagen na de primolut, en ik heb al 14 dagen hartkloppingen.
  Hoopelijk gaan deze weer weg ?
  Na de primolutmenstuatie (deze was niet hevig )
  ben ik nog niet opnieuw ongesteld geweest.Wel ben ik geestelijk erg
  ontregeld (wisselende stemmingen) heeft iemand hier ervaring mee ?
  Gaat dit snel weer over ?

  groetjes van Monica

  #4403 Reactie

  marianne

  ik ben 51 jaar sinds 22 januarie niet meer ongesteld gewwest
  alles gaat nu dunner mijn huid op mijn lijf word helemaal droog en ik heb van de voren ook stolsel bloed gehad maar op eens was het weg ik heb heel de dag prikken over mij hele lijf ook in mijn hoofd ben moe
  maar ik ben ook chronis ziek dus ik dacht dat komt daar van
  ik ben gisteren naar het zieken huis gegaan omdat ik het eng vond maar alles was goed
  nu ik al deze verhalen zit telezen komt het mij bekend voor
  kun je na gaan na drie maanden begint het al
  ik heb een jaar lopen tobben wel niet menstruatie
  groetjes aan mijn mede genoten wij vrouwen heben het niet makkeijk

  #4404 Reactie

  an

  hoi hoi ik ben vierenhalve maand geleden bevallen van een mooie dochter , nu ben ik telkens langer ongesteld heb ook pms en denk dat ik in de overgang ben dat zijn ze nu in mijn bloed aan het onderzoeken. ik heb ook gelezen over endometriose het zou ook heel goed kunnen dat ik daar last van heb pfffffffff ik wordt er zo moe van zou blij zijn als ik weet wat er nou aan de hand is.

  allemaal succes groetjes an

  ps er is een site over endometriose http://www.endometriose.nl

  #4405 Reactie

  simpje

  ik ben continu ongestels wat te doen naar huisarts of niet ik maak me zorgen omdat je gekijk aan het ergste denk ik ben 37 jaar

  #4406 Reactie

  vivi

  Heb buikpijn net of ik ongesteld moet worden,kan niet meer heb geen baarmoeder meer ,sinds 2000 ,ik ben bang dat het iets met mijn darmen te maken heeft,

  #4407 Reactie

  vivi

  zou het kunnen dat het iets met mijn overgang te maken heeft,,heb vooral veelpijn, zeurende pijn aan linkerkand

  #4408 Reactie

  Eve

  Hallo Mijn naam is Eve en ik ben 50
  Ik zit in de Premopauze zoals ik het noem:
  de pre-meno-pauze dus.
  Ik kom zojuist van de huisarts die mij een chemische curretage heeft voorgeschreven,
  door middel van medicatie die je 14 dagen moet nemen, wordt je baarmoeder schoongemaakt.
  ik verloor ook veel bloed en stolsels en menstrueer meer dagen wel dan niet.
  het beste is om daarna de Nuvaring te gaan gebruiken, een anticonceptiemiddel met heel weinig hormoon, maar dat hormoon heb je wel nodig om je rustig door je premo heen te loodsen.
  Nuvaring heb ik al eerder gebruikt en is een vaginale ring die daar zijn hormoon afgeeft en ik vind het een prettige manier van anticonceptie.
  je hoeft het maar 1x in 3 weken te verwisselen.
  geen gedoe van elke dag en pilletje, en je belast je maag, darmen, en lever niet, doordat je het niet oraal toedient.
  Ik ben benieuwd of dit mijn probleem oplost.
  Ik laat het jullie weten over een maandje of zo!
  groetjes en sterkte Eve

  #4409 Reactie

  Eve

  Wat ik nog vergeet te vertellen is dat ik mijn HB moet laten nakijken, omdat je dus zoveel bloed verliest, ben je meer vermoeid, en dat komt misschien door bloedarmoede en zul je staaltabletjes moeten slikken.
  X Eve

  #4410 Reactie

  henny

  hallo ik ben henny en zit ook al weer 4 jaar in de overgang.
  vorig jaar juni was mn laatste menstruatie.
  heb in jan nog een klein bloedinkje gehad maar was nihil.
  opvliegers heb ik al een paar jaar.
  maar nu kreeg ik deze week weer zon opgeblazen gevoel buikpijn en zere borsten.
  hebben hier meer vrouwen last van

  #4411 Reactie

  Merel

  Ja , dit heb ik ook wel gehad geen buikpijn , wel zere borsten …..en wat dacht je ,na iets meer dan een jaar toch weer een kleine lichte menstruatie er achteraan :(.
  Ik heb het na die keer ook nog niet weer gehad.
  Gr . Merel

  #4412 Reactie

  marryscorpio

  ik ben al ik denk 2 jaar in de overgang bij mij help cimicifuga van ortica heel erg goed heb geen hartkloppingen meer en heel belangrijk geen opvliegers en ik had er veel hoor je moet vooral spanning mijden dat help ook mee gr marry

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 90)
Reageer op: Overgang en onregelmatig ongesteldheid
Mijn informatie:
Smileys worden automatisch omgezet. Klik hier om te zien welke smileys beschikbaar zijn.