Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Vrouwen in de overgang.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Vrouwen in de overgang.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen.

(advertentie)

elisa

Geschreven op: Vrijdag 3 April 2009 om 17:40
Ongepast of beledigend?

Wie van jullie heeft dit ook en wat doe je eraan?

Snachts in je slaap wordt je overvallen door heftige spierkramp in je been of en kuit?Vlijmende pijn is het ook.Elke nacht weer.Wat is dit?? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 6 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6]

Geschreven door: kaatje op Vrijdag 3 April 2009 om 19:14 Gek bericht?

Deze klachten komen veel voor bij mensen met een magnesium tekort. Promagnor is een magnesium preparaat die bestaat uit poeder in een zakje. Elke dag een zakje en na een week moeten de krampen al beter zijn. Ook kan ijzer tekort de reden zijn, maar oppassen met ijzer want dat stapelt zich op in de lever en dat is dan ook weer niet goed. Vraag het misschien eens aan de huisdokter als je zeker wil zijn.
Succes hoor!
Groetjes smiley


Geschreven door: paulien op Vrijdag 3 April 2009 om 19:53 Gek bericht?

hallo kaatje.is die magnesium maag vrindelijk .
groetjes

smiley


Geschreven door: kaatje op Vrijdag 3 April 2009 om 22:40 Gek bericht?

Die zakjes zijn beter te verteren dan de pillekes.
Hallo Paulien,
Als je magnesium neemt vˇˇr de midagmaaltijd en nadien nog een glas water drinkt dan heb je weinig nevenwerkingen. Je stoelgang kan wat slapper zijn en misschien wat rommelen van de darmen. Ik doe altijd een kuur van een tweetal weken, dan heb ik al merkelijk minder krampen in mijn benen en voeten. Als deze dan weer te erg worden dan neem ik weer een dag of veertien Magnesium enz... Hopelijk helpt het bij jullie ook! Oh ja, ik heb de indruk dat ik dan ook beter slaap, want ik ben een heel slechte slaper.
Een warme groet van mij
smiley smiley smiley smiley


Geschreven door: gerdaw op Vrijdag 3 April 2009 om 23:25 Gek bericht?

Hallo Ik heb nu meer last van kramp ik had dit ook in de zwangerschap daar tussen nooit dus ik dacht het ligt aan mijn hormonen en ik denk zelf dat je meer moet drinken .Drink je genoeg elisa?Maar het zou ook een magnesium te kort kunnen zijn . groetjes gerda


Geschreven door: elisa op Zaterdag 4 April 2009 om 07:56 Gek bericht?

Dankjullie wel voor het meedenken!!Ik heb inhibine gehaald en ga dit 14 dagen proberen.Ja ik drink genoeg overdag en savonds,en ik slikte ook al calcium tabletten maar de krampen bleven snachts.
Nu met inhibine is er dan wel geen kramp wel voel ik die onrust in de benen die aan de krampen vooraf gaat in de benen...dit is natuurlijk beter dan krampen!!


Geschreven door: ingridvan48 op Zaterdag 4 April 2009 om 20:01 Gek bericht?

krampen in de benen ........ jaren last van gehad zeker in de zwangerschappen nu ik hardloop heb ik haast geen krampen meer smiley


Geschreven door: jojo op Zaterdag 4 April 2009 om 20:06 Gek bericht?

ik heb het ook alleen erg gehad toen ik zwanger was van mijn drie kids,soms overdag heb ik het wel is nu of in bed maar niet zo erg als toen. ik schrijf het aan de hormonen toe
jojo


Geschreven door: elisa op Maandag 6 April 2009 om 15:06 Gek bericht?

Ja het heeft niets met weinig beweging te maken.Ik beweeg nl veel ivm mn werk en ik heb geen auto.Ook wandel ik graag in vrije tijd.Maar ook op rustige dagen komen de krampen snachts.Het zijn hormonen gewoon!!!!!Met inhibine gaat het goed tot een uur of 7 dan is het uitgewerkt denk ik want ik voel dan weer de kramp opzetten raar maar waar!!


Geschreven door: ingridvan48 op Maandag 6 April 2009 om 16:20 Gek bericht?

Meiden volgens mij heten die benen restless legss (rusteloze benen) sporten helpt bij mij en opletten op je voeding ,, maar is voor iedereen anders gaat vanzelf wel weer over,, duurt alleen wat langer dan bij andere of op blote voeten lopen tot ze steenkoud zijn wil ook weleens helpen bij me ... We proberen zo elkaar te helpen scheeld ook ingrid smiley smiley tot horens maar weer...


Geschreven door: elisa op Dinsdag 7 April 2009 om 13:44 Gek bericht?

Nee restless legs is het niet maar ik denk meer een combinatie hiervan!Want natuurlijk als je dan ligt dan voel je trillingen in je benen/kuiten.De kramp is het gevolg.
Ik slikte al Relegs van Sleepz een tijdje terug maar die hielpen niet.En calcium ook niet.Inhibine wwerkt wel maar rond 7 uur is het uitgewerkt smorgens.


Pagina 1 van 6 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6]

Reageer op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden ge´ndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŰnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)