Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Vrouwen in de overgang.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Vrouwen in de overgang.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen.

(advertentie)

pijnlijke borsten !!!!!

Geschreven op: Dinsdag 26 Maart 2013 om 10:10
Ongepast of beledigend?

Hebben jullie ook pijnlijke borsten... ze zijn niet opgezet of gespannen ze doen bij aanraken echt zeer normaal voelen ze gespannen en zijn ze ook echt gezwollen....maar nu niet dit is weer anders,

Herkenbaar voor jullie smiley

smiley suus 

Reacties op dit bericht:

Pagina 2 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: gea op Woensdag 27 Maart 2013 om 15:19 Gek bericht?

Hoi Suus, mijn moeder heeft hier ook veel last van gehad en ook na de menopauze.
Niet gezwollen maar alleen pijn.
Ze had goedaardige knobbeltjes in haar borst maar nadat deze verwijderd waren, bleef toch de pijn.

De arts die ze daarna bezocht gooide het op klierweefsel, de één heeft daar meer last van dan een andere en een echte oorzaak kunnen ze niet geven.
Hij raadde aan om meer onverzadigde vetzuren te eten omdat deze vaak een gunstige invloed hierop hebben of teunisbloemolie capsules te slikken.
Sommige voedingsmiddelen kunnen het ook verergeren zoals bijv. koffie, thee, cola, wijn, chocolade en bepaalde kaassoorten.

Ze heeft dat niet gedaan dus weet ook niet of zoiets helpt, mijn moeder heeft liever een pilletje dan dat ze iets moet veranderen aan voedingsgewoonte en heeft totaal geen vertrouwen in natuurlijke middelen helaas.

Is het nu al over trouwens of heb je nog last?...kan soms ook gewoon tijdelijk zijn natuurlijk

Ik heb het alleen in combinatie, bij tijd en wijle gezwollen en pijnlijk maar dat is mijn hele leven al zo en vindt het niet zo erg.

Sterkte
Gea


Geschreven door: susan op Woensdag 27 Maart 2013 om 20:04 Gek bericht?

Hoi Gea

Ja ze doen nu alweer 2 1/2 week zeer...en ja mijn diagnose na mamo en echo was overrijpt kleerweefsel zal altijd gevoelig blijven dat is nu 6 jaar geleden toen ging het gepaard met opgezwolle strak gevoel ,, nu is het gewoon slap en aan de zijkanten en bij de tepelhof doet het zeer ... het gaat ook wel weer over net als die andere keren ..
alleen had ik het zo nog niet gehad dat de borsten gewoon zacht / slap aanvoelen.en zo zeer deden..we wachten het maar weer af,,Hoi Joy en Lea

ik herken het ook jullie verhalen en ook met een uitgedroogt leren huid ..

En zonder bril ziet alles er mooier uit en ook schoner haha maar als je de bril op zet pfff wat ziet alles er dan grrr uit....dus maar wat vaker opzetten die bril haha erg hoor ...

En Angelique

ja spieren in conditie houden met oefeningen pfff knap dat je dat lukt kan mij er totaal niet toe aanzetten iedere dag voor het slapen gaan spreek ik met mezelf af morgen ga ik beginnen doe alles anders ik ga dit of ga het zo doen ....MAAR DIE MORGEN GA IK GEWOON FUTLOOS VERDER hahha heb ook geen ruggraat lui lui en nog eens lui

zelfs om bij te lezen of te tikken pfff

smiley smiley suus


Geschreven door: susan op Donderdag 28 Maart 2013 om 08:55 Gek bericht?

pffff borsten doen nog steeds zeer maar ook een branderig gevoel in de onderbuik .. gisteravond zat dat vervelende branderige gevoel in de onderbuik aan de linkerkant links onder de navel doortrekkend half naar de heup .. niet echt pijn of wat !! maar een vervelend warm branderig gevoel en regelmatig een plas drang.. denk zelf miss aan een lichte blaasontstekking zeker weten doe ik dat niet weet niet meer zo goed hoe dat voelt

kijk het vandaag nog effe aan anders even langs de h,a......

smiley


Geschreven door: lea op Donderdag 28 Maart 2013 om 14:03 Gek bericht?

hoi susan,

het kan idd een blaasontsteking zijn!
ik had vroeger nooit blaasontstekingen maar sinds de overgang
steeds meer en meer! nu drink ik sinds geruime tijd cranberrysap
en dat helpt toch wel zeker!!!!!
sindsdien heb ik er geen meer gehad!!das straf hé!! smiley
als ik stop met dat sap te drinken komt het binnen de week terug!!
dus start to drink!!!!!

groetjes,lea


Geschreven door: susan op Donderdag 28 Maart 2013 om 15:06 Gek bericht?

Hoi Lea

Weet je het is zo raar het voelt als ??? en dan kan het morgen ook zo weer weg zijn
daar word je zo gestoord van !!

en ja cranberry is ook goed voor de blaas moest er maar weer aan denk ik
ben er een paar jaar geleden mee gestopt !

ik wacht het nog effe af .. en anders moet de h,a er maar naar kijken

niks is zo raar als een vrouwen lichaam in de overgang,,,voel me net een toverbal
dan is er dit en dan weer dat en zo is er ook is niks grrrr

smiley suus


Geschreven door: sylvia op Zaterdag 30 Maart 2013 om 20:27 Gek bericht?

Hallo Dames wat een herkenning zeg ,ik heb het zelfde,mijn borsten hangen ook slap naar beneden het zijn gewoon 2 hangzakjes haha,mijn cupmaat is een stuk kleiner geworden, mijn billen zijn ook meer gaan hangen,en ook mijn armen, en me benen zijn ook dunner geworden ,maar ik kom in mijn gewicht niet aan ,2 jaar geleden woog ik nog 60 kilo ,toen mijn man overleed in 2011 ,toen woog ik 55 kilo ,nu zit ik aan de 52 a 53 kilo ik wil weer naar de 55 kilo maar dat wil gewoon niet ,ik word al 4 jaar niet meer ongesteld dus ik zit in de overgang ,de klachten worden steeds meer ,zowel geestelijk als lichamelijk,veel maagklachten ppfff je word er niet blij van, maar je word er erg moe van ,als ik smorgens uit bed kom ben ik gewoon nog erg moe ,het voelt of het lichaam uitgeput is of dat je lichaam verzwakt is ,ja en dan ga ik toch weer twijfelen ,of ik geen erge ziekte heb,ik kom ook maar niet van de verkoudheid af last van keel en klieren ,ook veel last van slijm in me keel wat weer een benauwd gevoel geeft,ik weet het af en toe niet meer je ben gewoon je zelf niet meer ,is dit herkenbaar voor jullie .

vriendelijke groetjes
sylvia


Geschreven door: angelique op Zaterdag 30 Maart 2013 om 21:43 Gek bericht?

Hoi Sylvia,

Zoals ik al eerder in dit topic geschreven heb is bij mij ook alles gaan hangen. Ben wel 5 kilo afgevallen maar dat komt omdat ik geen trek in mijn eten heb. En dat slappe komt niet van het afvallen want ik hoor er eigenlijk nog 5 kilo af te vallen en dan weeg ik weer wat ik altijd gewogen heb. Toen hing de boel ook niet, dus dit is echt de overgang.

Moe, moe en nog eens moe, praat me er niet van, ga moe naar bed en sta moe op. Alhoewel ik soms savonds nog weleens een opleving krijg, maar ja...wat ga je doen dan, dan ga je ook bijna weer naar bed om vervolgende de volgende morgen je bed niet uit te kunnen. Maak niet uit hoe lang of hoe kort ik slaap. Ik blijf moe. Ik zeg weleens voor de grap...ben moe geboren.Maar het is niet om te lachen natuurlijk.

Ik kamp al weken met zere keelklieren, een hoofd als een lampie en de rest van het lichaam koud. Het is er niet de hele dag, het kan zo maar ergens op de dag op komen zetten. Ik ben dan niet verkouden/

Maagklachten is een veel gehoorde klacht. Ontzettend veel maagpijn, zuur hebben en moeite met goed doorademen daardoor.

Maar als jij ook niet van je verkoudheidsklachten afkomt kun je misschien beter even langs de ha gaan. Misschien een kuurtje en dan ben je weer het ventje ( vrouwtje smiley)

groetjes Angelique


Geschreven door: sylvia op Zaterdag 30 Maart 2013 om 23:04 Gek bericht?

Hallo Angelique,ik vind het fijn dat je reageert,ik moet ook om je lachen,wat je er af en toe bij schrijf ,dan ben je zo weer het ventje (vrouwtje ) haha,mag ik vragen wat jij weegt ,ja hoef je niet te zeggen hoor,maar kwa klachten weet je best veel,en voor mijn ook herkenning ,dat doet me wel goed,je word alleen wel eens boos over uitspraken van mensen van oo jij ben ook niet dik,nou ben nooit dik geweest ,ja wel toen in zwanger was 2 keer haha,mensen kunnen zulke rot uitspraken doen,dan ga je nog meer op je lichaam letten,en ik trek me nog al gauw overal wat van aan ,het klopt ook wat je zeg over maagklachten ,een druk op me maag en dan een benauwd gevoel ,ik kan ook niet veel in een keer eten,kleine beetjes,wand als ik in een keer veel eet dan krijg ik zo een benauwd gevoel boven in me maag ,ik had nooit zo gauw last van me maag ,ook dat schralen gevoel dat ik daar heb ,dat voel ik tot in me keel ,wat zal ik blij wezen dat ik van de overgang af ben,ik dacht altijd als je niet meer ongesteld was ik overal van af was ,maar dat is niet zo ik vind de overgang verschrikkelijk, ik snap niet hoe het kan dat er vrouwen zijn die heel makkelijk de overgang door komen ,met alleen maar opvliegers,maar dat zullen meer dames hier op het forum zeggen.

groetjes sylvia


Geschreven door: angelique op Zondag 31 Maart 2013 om 11:40 Gek bericht?

Hoi Sylvia,

Ik weeg 75 kilo en ben 1.74 lang. Was 1.78 lang maar ben al aan het krimpen smiley
Ik heb altijd 70 gewogen maar door het stoppen met roken 10 kilo aangekomen smiley
Nu weer vijf eraf.

Ik probeer mij niets van wat anderen zeggen aan te trekken...maar dat lukt niet altijd in deze periode, ben vaak emo wat er voor zorgt dat ik of dichtklap of vreselijk uitvaar tegen iemand.

Ik heb zelf geen kinderen dus heb die vergelijking niet. Maar je bent nu in de overgang overal bevattelijk voor dus probeer het maar een beetje te laten.

Ik had toevallig gisteren mijn schoonmoeder aan de lijn en vroeg haar naar haar overgang. Ik weet van mijn moeder dat ze heel vroeg in de overgang was, en aan de hormonen is gegaan. Verder weet ik het niet en kan het haar ook niet meer vragen want ze is overleden.

Mijn schoonmoeder dus, die werd met 34 jaar al niet meer ongesteld en is vervolgens zo de overgang in gegleden, nooit ergens last van gehad. Mooi hoor...
Heb daar dus niks aan , hahaha.

Maar goed, we hobbelen door en we zien wel wat we op ons pad tegenkomen.

Lieve groet
Angelique


Geschreven door: sylvia op Zondag 31 Maart 2013 om 12:28 Gek bericht?

Hallo Angelique,ja er zijn ook vrouwen die al heel vroeg in de overgang zijn,ik weet wel toen ik 48 was niet meer ongesteld was ,ik ben 52 dus 4 jaar geleden ,maar omdat ik nu angst heb voor mijn klachten,vind de huisarts dat ik mijn angst klachten moet aan pakken dat is het belangrijkste ,ja lekker makelijk gezegt ,ook mijn familie en mijn kinderen zeggen dat ,van mam weest toch niet gelijk zo angstig vecht er voor,ze zeggen dat ook omdat ik constand aan hun vraagt ik zal toch niet wat ergs mankeren met mijn maag omdat ik iederedag daar last van heb,ze zeggen daar moet je mee op houden om altijd gelijk het ergste te denken,ja ik denk dan ojee straks heb ik ka...maar ik heb ook al wat jaren last van hyperventilatie,heb een verkeerde ademhaling,je moet met je buik ademen maar ik adem het meest hoog in me borst,de hyperventilatie is nog erger geworden in de overgang,ik kan het ook niet voor me houden als ik me akelig voel,maar ja ze worden het zat ik moet er nu maar eens mee ophouden wand ik ben gezond en mankeert niks ,en dat zeg ook de huisarts,vind jij ook dat ze gelijk hebben.

lieven groetjes
sylvia
p.s ik was 1 m 68 en ben nu 164 dus ook gekrompen


Pagina 2 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)