Vrouwen in de Overgang

Alles over de Overgang & Menopauze

Vrouwen in de Overgang

Bart van Aken

Bart van AkenBart van Aken is gynaecoloog en vakgroepvoorzitter in het Flevo ziekenhuis, in Almere

Mijn opleiding tot arts heb ik in Utrecht gevolgd. Daarna heb ik mijn specialisatie tot gynaecoloog in Amsterdam gedaan. Tijdens deze opleiding heb ik onderzoek gedaan naar incontinentie bij de vrouw en ontwikkelingswerk in Afghanistan.

Sinds 1982 ben ik gynaecoloog. De eerste 10 jaar heb ik in Amsterdam (OLVG) en Emmen gewerkt en nu sinds eind 1992 in het Flevoziekenhuis in Almere.
Vanaf 2007 ben ik vakgroepvoorzitter van de afdeling gynaecologie en verloskunde en stuur in die hoedanigheid alles wat met dat vakgebied te maken heeft aan.

Na al deze jaren vind ik mijn vak als gynaecoloog nog steeds ontzettend leuk. Ik beoefen nu de algemene gynaecologie en verloskunde. Mijn specialiteit is met name de Menopauze en PMS(achtige) klachten.
De menopauze heeft mijn aandacht omdat ik zie hoe vrouwen soms kunnen lijden onder de overgang en nog maar weinig weten van wat nu wel en niet goed is. Ze krijgen vaak tegenstrijdige adviezen en daar wil ik ze in begeleiden. Daarin is de communicatie met de patiƫnt mijn drijfveer en voor mij blijvend leerzaam.

Lees hier het interview met Bart van Aken: Pijn bij het vrijen is niet nodig