Vrouwen in de Overgang

Alles over de Overgang & Menopauze

Vrouwen in de Overgang

Ceasar Salad

Ceasar Salad

21 juni 2018

Een frisse, knapperige en gezonde salade. Romeinse sla bevat veel vitamine A, K en C en antioxidanten en foliumzuur. Daarnaast bevat de salade ook veel tryptofaan en bevat relatief weinig caloriën. Tip, je kunt de Ceasar Salad ook aanvullen met peulvruchten, linzen of bonen.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten salade

  • 1/2 krop Romeinse sla
  • 2 sneetjes (oud) brood naar keuze,
  • 300 gram kipfilet
  • 1 ei
  • een paar ansjovisfiletjes, naar smaak
  • 1 teentje knoflook
  • ca. 50 gram Parmezaanse kaas
  • verse peper

Ingrediënten dressing

  • 1 eidooier
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 175 ml olijfolie

Voorbereiding

  • Kook het ei 4 minuten in kokend water, laat het schrikken en afkoelen.
  • Snijd het brood in blokjes.
  • Verwarm een koekenpan op hoog vuur en doe hierin de olie en een uitgeperst (of kleingesneden) half teentje knoflook.
  • Doe de blokjes brood in de pan en schud de pan zodat de croutons geleidelijk en mooi bruin en krokant worden.
  • Haal de croutons uit de pan en laat ze afkoelen op een bord.
  • Bak de kipfilet in de koekenpan met een scheutje olie met de andere helft van de teen knoflook.
  • Voeg naar smaak verse peper toe.
  • Laat de kip, als hij gaar is, afkoelen en snijd hem dan in dunne reepjes.

Bereiding dressing

Deze receptuur is voor 6 personen, dus je houdt wat over, handig voor een volgende keer.

  • Doe voor de dressing de eidooier, knoflook, mosterd, ansjovis, azijn en worcestersaus in een keukenmachine of (klop goed door elkaar met een garde).
  • Voeg zout en peper naar smaak toe en meng alles in 20 seconden tot een glad geheel.
  • Laat de motor draaien en voeg in een dunne straal genoeg olie toe tot een dikke, romige dressing ontstaat.

Bereiding salade

  • Was de Romeinse sla goed uit en snijd hem in grove stukken.
  • Mix de mayonaise met de sla.
  • Doe de Romeinse sla op een schaal of een groot bord.
  • Snij het gekookte ei en verdeel het over de salade.
  • Verdeel de kipfilet over de salade.
  • Rasp of snijd de Parmezaanse kaas in dunne plakjes en verdeel ze over de salade.
  • Verdeel de croutons over de salade.
  • Druppel nog wat dressing over de hele salade en voeg naar smaak verse peper toe.