Vrouwen in de Overgang

Alles over de Overgang & Menopauze

Vrouwen in de Overgang

Corona en overgang

4 mei 2020

In deze uitzonderlijke tijd van de Corona dreiging, is voor veel vrouwen de dagelijkse routine compleet anders.
Kinderen thuis, soms zelf klem tussen werk en ondersteuning van kinderen met school, mogelijk veel meer tijd samen met een partner in een kleine ruimte doorbrengend. Reden genoeg om stress te ervaren.
Stress kan bestaande overgangsklachten verergeren nu er meer dan normaal van je wordt gevraagd.

Veel mensen willen in deze tijd geen hulp vragen bij de huisarts, laat staan om een verwijzing vragen “want de medische zorg heeft wel ‘belangrijkere’ dingen te doen”. Vergeet niet dat de Coronazorg niet door alle artsen wordt verleend. Realiseer je ook dat juist in deze tijd goed voor jezelf zorgen zo belangrijk is. Maar soms is zelfzorg (gezonde lifestyle: voeding, beweging, stressvermindering met yoga thuis of mindfulness, zorgen voor voldoende slaap en zoeken naar zingeving in werk of privé) niet toereikend.
Veel overgangspoli’s, gynaecologen die overgangsklachten behandelen en menopauzeconsulenten bieden de mogelijkheid van telefonische consulten of beeldbellen aan.
Misschien is je huisarts zich daar niet altijd van bewust. Vragen naar een online verwijzing kan op korte termijn voor veel vrouwen een oplossing bieden.                                                                             

Google Analytics cookies uitschakelen.