Vrouwen in de Overgang

Alles over de Overgang & Menopauze

Vrouwen in de Overgang

Menopauzecentra

Menopauzecentra zijn centra die gespecialiseerd zijn in het behandelen van vrouwen met overgangsklachten. Ook kunnen vrouwen én artsen hier terecht voor meer informatie over de menopauze en de overgang. Het initiatief is ontstaan vanuit de gynaecologische maatschappen die vrouwen in de overgangsleeftijd met hun medische kennis en ervaring wilden helpen.

Met een verwijsbrief van de eigen huisarts kunnen vrouwen tijdens het menopauze-spreekuur individuele vragen en/of begeleiding krijgen van de menopauze-deskundige.

Wat kunt u verwachten bij een menopauzecentrum?

  • De Menopauzecentra geven algemene voorlichting over de overgang door middel van folders en/of voorlichtingsavonden.
  • U kunt een afspraak maken met één van de Menopauzecentra voor het menopauze-spreekuur. Dit spreekuur wordt gehouden door de menopauze-verpleegkundige, die ondersteund wordt door de gynaecoloog.
  • U kunt er terecht voor al uw eigen specifieke vragen met betrekking tot de overgang en voor de behandeling van overgangsklachten.
  • Ook zijn er diverse individuele gynaecologen die zich gespecialiseerd hebben in de behandeling van overgangsklachten. Raadpleeg daarvoor de site van uw ziekenhuis, zelfstandig behandel centrum of Menopauzecentrum.
Google Analytics cookies uitschakelen.