Vrouwen in de Overgang

Alles over de Overgang & Menopauze

Vrouwen in de Overgang

Positieve benadering van de overgang

blije vrouw in natuurNaast de nadelen van de overgang, met name de klachten en het feit dat uw lichaam verandert en ouder wordt, zijn er gelukkig ook nog voordelen aan de overgang. Het meest in het oog springende fijne aan de overgang is dat de maandelijkse bloedingen met de hierbij behorende klachten zoals hormonale schommelingen, stoppen. Ook kunt u niet meer zwanger worden dus de anti-conceptie kan achterwege blijven. Wel moet u natuurlijk nog oppassen voor seksueel overdraagbare aandoeningen.

Andere keuzes maken

Een groot pluspunt is dat er iets verandert in uw motivatie. Dat wil zeggen een gevoel van: ‘En nou ben ík aan de beurt’. Veel vrouwen gaan andere keuzes maken waarbij ze bijvoorbeeld een eigen bedrijf gaan starten, eindelijk eens doen wat ze al jaren wilden doen. Die baan opzeggen waar u al jaren van baalt of een verandering in/van uw relatie, die reis maken die u al zolang wilde, et cetera.

Autoriteit

Oudere leeftijd geeft meer ervaring en ook meer autoriteit. Mensen nemen vaak sneller iets van u aan. U maakt zich minder druk om kleine dingen omdat u inmiddels weet dat alles relatief is.

Seksuele vrijheid

Op seksueel gebied ervaren veel vrouwen meer vrijheid; u kunt niet meer zwanger worden en in geval van opgroeiende kinderen gaat u het huis weer voor uzelf krijgen waardoor u ook weer op andere tijden kunt vrijen dan ‘s avonds laat of ‘s morgens vroeg. De meeste vrouwen zijn op seksueel gebied ook wat zekerder dan vroeger omdat ze veel meer ervaring hebben en beter weten wat ze prettig vinden. Die zekerheid geeft ook weer ruimte voor het ontdekken van nieuwe gebieden van de seksualiteit en het opdoen van nieuwe ervaringen.

Nee, de overgang is misschien niet sexy. Maar het kan wel een periode zijn waarbij u andere keuzes maakt, die u leven een andere wending kunnen geven en beter passen bij hoe u uw leven wilt leven.

Google Analytics cookies uitschakelen.