Vrouwen in de Overgang

Alles over de Overgang & Menopauze

Vrouwen in de Overgang

Dorenda van Dijken

Dorenda van DijkenDorenda van Dijken is gynaecoloog in het OLVG West (voorheen Sint Lucas Andreas Ziekenhuis) in Amsterdam

Als gynaecoloog ben ik ruim 20 jaar bezig met menopauzeproblematiek. Dat zijn 20 leerzame en wervelende jaren geweest en ik ben nog lang niet uitgeleerd. Het onderwerp wordt juist steeds boeiender. Als een van de eerste hebben wij ons bezig gehouden met seksuele problematiek en meer aandacht voor voeding en leefstijl. De ophef over de hormonale therapie behoort gelukkig steeds meer  tot het verleden door wetenschappelijk onderzoek en veilige producten en richtlijnen.

Het geeft veel voldoening om vrouwen in deze levensfase van juiste informatie te voorzien en weer op weg te helpen. De samenwerking met andere disciplines als huisartsen, menopauzeverpleegkundigen, cardiologen, internisten en bedrijfsartsen neemt alleen maar toe. Daardoor komt er hopelijk meer aandacht voor de menopauzezorg in alle facetten en de levensverwachting en gezondheid op langere termijn van vrouwen. Het blijft een missie om menopauze bespreekbaar en geaccepteerd  te maken en uit het “ niet-sexy hokje” te halen!

 

Google Analytics cookies uitschakelen.