Vrouwen in de Overgang

Alles over de Overgang & Menopauze

Vrouwen in de Overgang

afbeelding Lenzetto

Lancering van Lenzetto in Nederland – 1,53 mg / dosis estradiol transdermale spray

6 augustus 2018

Gedeon Richter International lanceerde de eerste estradiol transdermale spray twee jaar geleden om de symptomen van de menopauze te behandelen.

Deze wereldwijde innovatie, Lenzetto genaamd, is een hormonale substitutietherapie voor de behandeling van de symptomen van oestrogeendeficiëntie bij postmenopauzale vrouwen.

Lenzetto wordt eenmaal daags aangebracht, als monotherapie bij vrouwen die hysterectomie hebben ondergaan, of in de vorm van een ononderbroken sequentiële behandeling indien gecombineerd met progestageen bij vrouwen met (een) intacte baarmoeder.

De behandeling met Lenzetto kan gepersonaliseerd worden volgens de specifieke behoeften van elke vrouw door de dosis aan te passen gaande van 1 tot 3 verstuivingen per dag, wetende dat elke verstuiving 1,53 mg estradiol afgeeft. De spray bevat 56 verstuivingen, die onzichtbaar zijn, en waarvan de gemiddelde droogtijd 90 seconden is.

Gedeon Richter Benelux brengt de Lenzetto Spray op de markt in Nederland in november 2018.

Bron: SmPC Lenzetto Nederland: https://www.geneesmiddeleninformatiebank.nl/ords/f?p=111:3::SEARCH:NO::P0_DOMAIN,P0_LANG,P3_RVG1:H,NL,114597

Google Analytics cookies uitschakelen.