Vrouwen in de Overgang

Alles over de Overgang & Menopauze

Vrouwen in de Overgang

Nieuw boek: Het menopauze taboe

19 juli 2018

Nora Hendriks studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de Universiteit van Antwerpen. Zij was tot 2007 huisarts in België, heeft nu een eigen kliniek in Spanje en een praktijk in Nederland. Al meer dan 30 jaar is zij gespecialiseerd in hormoontherapie rond de menopauze: “Nog iedere dag verbaast het mij dat de meeste patiënten ervan overtuigd zijn dat je van hormonen borstkanker krijgt. De grote onwetendheid over de mogelijkheid van veilige behandelingen met bio-identieke hormonen heeft mij ertoe aangezet om dit boek te schrijven.

Vrouwen hoeven niet af te zien in de menopauze! Ze hebben recht op de juiste behandeling van die vervelende overgangsklachten! Ik heb het voorrecht gehad veel vrouwen te mogen begeleiden in deze ingewikkelde fase van hun leven. En ik heb zo vaak mogen horen: “Dokter, ik heb eindelijk mijn leven weer terug!”

Helaas veroorzaken de vaak voorkomende overgangsklachten veel ongemak en overlast voor (werkende) vrouwen vanaf de leeftijd van 40-50 jaar en zorgt het hieruit voortvloeiende ziekteverzuim voor een niet te onderschatten economische schade. Inmiddels wordt in de meeste westerse landen bij overgangsklachten hormoontherapie aangeraden. De internationale consensus van de International Menopause Society (IMS) en de North American Menopause Society (NAMS) is hier heel duidelijk over. Maar waarom blijven Nederland en België hierin achter? Waarom bevindt de menopauze, en met name de juiste therapie met hormonen zich nog steeds in de taboesfeer? Dit boek is voor vrouwen (en ook mannen) in hormonale nood, voor professionals die vrouwen begeleiden en voor iedereen die iets meer over hormonen zou willen weten.

‘Een helder geschreven boek, een absolute aanrader!’
Dr. Claude Dalle, President of World Society of Interdisciplinary Aesthetic and Anti-Aging Medicine

Het boek is nu te koop via oa.: www.boekengilde.nl/boekenshop/het-menopauze-taboe/

Google Analytics cookies uitschakelen.