Astrid Kremers

seksuoloog NVVS

Ik ben seksuoloog NVVS bij sexuoloog.nl en verbonden aan diverse ziekenhuizen en instanties. Daarnaast deel ik mijn vakkennis graag. Ik ben auteur van het boek 'Aandacht voor seks'​. Ik geef onderwijs, lezingen en podcasts en sta de media te woord over seksualiteit en de overgang. 

In mijn seksuologiepraktijk spreek ik veel vrouwen die in de overgang zitten en seksuele problemen hebben. Goede voorlichting, erkenning en hoop bieden op een levenslang gelukkig seksleven zijn dan belangrijk. Ik ga oplossingsgericht op zoek naar veranderingen die déze vrouw kunnen helpen, het is altijd maatwerk. Mijn cliënten krijgen in hun behandeling evidence-based informatie die ik afstem op hun vragen. Een gezonde leefstijl is bij de meeste vrouwen een belangrijk aandachtspunt. 

Het is altijd bijzonder leuk om te horen dat vrouwen aan het eind van hun behandeling vertellen over hun mooie seksuele herinneringen en dat hun ogen stralen als ze het over seksualiteit/intimiteit hebben. Ik denk dat voor de meeste vrouwen gelukkig heel goed mogelijk is om in tijdens de overgang een heel leuk seksleven te hebben en ik vind het een uitdaging om mij daar iedere dag hart voor te maken.

DSC08269-5