De redactie

 

De redactie van Vrouwen in de Overgang wordt gevormd door een netwerk van Gynaecologen met aandachtsveld de overgang/menopauze, uit ziekenhuizen in heel Nederland, een seksuoloog en twee verpleegkundig overgangsconsulenten van de VVOC (op de foto van de redactie ontbreken Yenny Kurniawan en Astrid Kremers).

Alle gynaecologen, seksuoloog en verpleegkundig overgangsconsulenten van de redactieraad zijn naast lid van de NVOG ook lid van de Dutch Menopause Society, de werkgroep van NVOG die zich specifiek met menopauze bezig houdt.

Bij vragen kun je contact opnemen met de redactie via redactie@vrouwenindeovergang.nl.

 

 

Doelstelling

VIDO, vrouwen in de overgang, dé website over de overgang, heeft als belangrijkste doelstelling vrouwen en hun familie én vrienden zo uitvoerig mogelijk te informeren over de overgang en de menopauze. Daarnaast is er de doelstellingen het lijden aan klachten die een gevolg zijn van de overgang en de menopauze tot een minimum te beperken.

Naast de patiënt, zullen tevens alle huisartsen, gynaecologen en iedereen die beroepsmatig actief is op het gebied van de overgang en de menopauze zoveel als mogelijk geïnformeerd worden over de nieuwste inzichten m.b.t. oorzaken, behandeling en begeleiding van deze patiënten.