Fleur Bergwerff

gynaecoloog bij de Bergman Clinics

In 2016 heb ik mijn opleiding tot gynaecoloog afgerond. Ik ben werkzaam bij Bergman Clinics, een focuskliniek waar we reguliere gespecialiseerde zorg aanbieden. Míjn focus ligt binnen de benigne gynaecologie; zo zie ik naast vrouwen met overgang gerelateerde klachten, ook vrouwen met anticonceptievragen, menstruatieproblematiek, aandoeningen aan de baarmoeder of eierstok, vulvaire en vaginale klachten.

Vrouwen in verschillende levensfases dus! Ik vind het fascinerend hoe hormonen een grote impact (kunnen) hebben op deze verschillende levensfases en ik vind het dankbaar werk om vrouwen te mogen begeleiden en ondersteunen waar nodig. Luisteren naar haar verhaal en samen kijken hoe weer in eigen kracht te komen zonder belemmeringen van veranderende hormonale cyclus- op welk vlak dan ook. Daarbij vind ik eerlijke en complete voorlichting belangrijk; bijna dagelijks hoor ik in mijn spreekkamer dat voordat een vrouw weet wat er speelt en zij zich gehoord voelt, er vaak een zoektocht voorafgegaan is.

Onder andere door het ontwikkelen van deze website over de overgang, kan ik samen met mijn collega's bijdragen aan bewustwording en zo vrouwen helpen met de overgang door het geven van eerlijke informatie.

Menopauze