Marjolein Samplonius

praktijk voor vrouwen in de overgang

Ik vind het belangrijk dat vrouwen weten wat de overgang betekent, wat er gebeurt en wat ze er aan kunnen doen. Dat bekend is dat er hulp is voor elke vrouw en er altijd kan worden gezocht naar een oplossing, voor elke specifieke situatie. Dat je leven niet OVER is, dat iedereen, ook de maatschappij, beseft dat de overgang hoort bij het vrouw zijn en dat een vrouw hierin geen keus heeft; dat de ene vrouw hier meer last en klachten van kan ondervinden dan een ander; dat je de overgang niet even kan parkeren of thuis laten, ook niet wanneer je naar je werk gaat.

Zonder kennis geen verantwoordelijkheid, en weten hoe het zit geeft rust.
Hiervoor is het belangrijk dat vrouwen toegang hebben tot goede en betrouwbare informatie.
En zéker ook de jongere generatie vrouwen zodat zij preventief op de hoogte zijn en weten wat zij kunnen doen om gezond oud te worden. Deze vrouwen moeten we zien te bereiken.

Op meerder manieren probeer ik dit te doen; via mijn eigen praktijk, door het samen met mijn collega geven van trainingen aan bedrijven en non-profit organisaties en het organiseren van (laagdrempelige)bijeenkomsten.
Mijn bijdrage aan de VIDO site voor vrouwen in de overgang is hierbij een mooie aanvulling.

Vrouwen in hun kracht zetten voor, tijdens en na de menopauze, daar zet ik mij voor in.

Marjolein Samplonius