Bart van Aken

gynaecoloog bij Vrouwen en klinieken in Lelystad

Ik ben werkzaam als gynaecoloog bij Vrouwen en klinieken in Lelystad sinds 2017.

Mijn opleiding tot gynaecoloog heb ik in Amsterdam gevolgd.  

Sinds 1982 ben ik gynaecoloog. De eerste 10 jaar heb ik in Amsterdam (OLVG) en Emmen gewerkt en daarna tot 2017 in het Flevoziekenhuis te Almere en  sinds december 2017 ben ik werkzaam bij Vrouw en Klinieken in Lelystad (www.vrouwenklinieken.nl ).

Na al deze jaren vind ik mijn vak als gynaecoloog nog steeds ontzettend leuk. Mijn specialiteit is de behandeling en begeleiding van vrouwen met klachten van de Menopauze (de ouder wordende vrouw) .
De menopauze heeft mijn aandacht omdat ik zie hoe vrouwen soms kunnen lijden onder de overgang en nog maar weinig weten van wat nu wel en niet goed is. Ze krijgen vaak tegenstrijdige adviezen of krijgen te horen dat het vanzelf overgaat en daar wil ik ze in begeleiden. Daarin is de communicatie met de patiënt mijn drijfveer en voor mij blijvend leerzaam.

Verder houd ik mij bezig met adviestaken op het gebied van de menopauze. Zoals het verder ontwikkelen van de site www.vrouwenindeovergang.nl het ondersteunen van patiënten verenigingen  en deel uit maken van het bestuur van de DMS (Dutch Menopause Society, de beroepsvereniging van gynaecologen die zich bezig houden met de overgang).   

Bart van Aken