Katinka Overmars

gynaecoloog Ziekenhuis Amstelland Amstelveen

Ik werd al in mijn opleiding tot gynaecoloog geraakt door de verhalen van vrouwen met hormonale schommelingen, de grauwe sluier van de overgang. Ik vind het erg belangrijk om te luisteren naar de ervaring van vrouwen in de overgang, hen te erkennen in hun klachten en te steunen bij het zoeken naar de passende behandeling voor hun overgangsklachten. Het belang van het doorbreken van de vooroordelen die leven rondom de overgang maakt dat ik mij met passie inzet voor deze doelgroep. Zowel als arts, webredactrice en als coach. Met nascholingen aan voornamelijk huisartsen wil ik helpen de overgang uit de taboesfeer te halen.

Menopauze

De redactie van de site Vrouwen in de Overgang bestaat uit gynaecologen, verpleegkundig overgangsconsulenten van de VVOC en een seksuoloog die allen actief lid zijn van de Dutch Menopause Society; de werkgroep van de NVOG (Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie) die zich specifiek met de overgang bezig houdt.

VidO_Silhouette_Vrouw_02_Zwart

© 2014 - 2023 Vrouwen in de Overgang