Dorenda van Dijken

gynaecoloog OLVG West Amsterdam

Ruim 20 jaar houd ik me bezig met problematiek en behandeling van de menopauze. Inmiddels is dat mijn grootste deelspecialisatie geworden binnen de Gynaecologie.

Ik ben actief betrokken bij dit onderwerp binnen onze beroepsvereniging. Tevens ben ik mede schrijver van diverse Richtlijnen, en houd me bezig met wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast geef ik veel nascholingen en onderwijs over de menopauze, en heb ik samen met de cardiologe Janneke Wittekoek het boek “Hart & Hormonen”  voor vrouwen geschreven.

Het is mijn streven dat er goede erkenning, en ook herkenning, komt van overgangsklachten. Maar vooral is het van belang dat deze klachten serieus genomen worden. Vrouwen hebben recht op juiste informatie over deze levensfase en de periode erna. Het is van belang dat je je risicofactoren kent en weet wat je zelf kan doen voor je gezondheid en aan klachten en zo nodig, een goede behandeling.

Dorenda van Dijken

De redactie van de site Vrouwen in de Overgang bestaat uit gynaecologen, verpleegkundig overgangsconsulenten van de VVOC en een seksuoloog die allen actief lid zijn van de Dutch Menopause Society; de werkgroep van de NVOG (Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie) die zich specifiek met de overgang bezig houdt.

VidO_Silhouette_Vrouw_02_Zwart

© 2014 - 2023 Vrouwen in de Overgang