Beter slapen, meer seks

Een goede nachtrust is belangrijk voor het seksleven. Omgekeerd kunnen slaapstoornissen een belangrijke oorzaak zijn van seksuele problemen. Daarop wijst Amerikaans onderzoek onder 171 vrouwen.

De vrouwen zijn gedurende veertien dagen gevolgd. In die periode moesten ze dagelijks vragen beantwoorden over hoe ze geslapen hadden en over hun seksuele activiteit. Uit analyse van de antwoorden bleek dat een langere slaapduur samenhangt met een grotere zin in seks.

Een uur langer slapen leidde tot een 14% grotere kans op geslachtsgemeenschap, melden de onderzoekers in een artikel in het tijdschrift Journal of Sexual Medicine. Ook bleken vrouwen die gemiddeld langer slapen, vaker opgewonden dan vrouwen met een kortere gemiddelde slaapduur.

Op basis van hun bevindingen stellen de onderzoekers dat voldoende slapen belangrijk is om te zorgen voor een ‘gezonde’ zin in seks. De mate van inspanning en vermoeidheid overdag maakt daarbij niet uit.

Toekomstig onderzoek moet meer licht werpen op de rol van slaapstoornissen bij seksuele problemen.

Oorspronkelijke bron: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jsm.12858/abstract;jsessionid=76D84CF13C84437A57B896BFB732F5E1.f03t01