Van verzuurde heks tot vlammende vrouw

‘Zo, en nu ik!’ zegt Tamara. ‘Al jaren erger ik me op feestjes aan Katja. Katja is lang, blond, slank, volle borsten en altijd uitdagend gekleed. Ik vond haar altijd walgelijk. Aandacht van leuke mannen krijgt ze meer dan genoeg. En ik stond altijd wat verzuurd aan de kant haar gade te slaan.

Tegen anderen uitte ik op die feestjes mijn afkeer luid en duidelijk over haar. Ik roddelde vaak en heel onaardig over haar. Als Katja net een drankje te veel op heeft, kon ik haar helemaal niet uitstaan. Ze gaat dan uitdagend dansen en dat laat de mannen op het feest natuurlijk helemaal niet onberoerd. Mannen zijn zo graag bij haar. Meestal gaat ze aan het eind van de avond zelfs ook nog eens salsadansen met een knappe donkere man. Ik deed net alsof ik het allemaal niet zag, maar vanuit mijn ooghoek zag ik alles dondersgoed.

Weet je, als ik heel eerlijk ben is Katja helemaal geen slecht mens. Ze geniet volop van het leven en dat is te zien. Mannen zijn graag bij haar omdat ze zichzelf goed verzorgt en vrolijk is. Dat trekt natuurlijk aan. Eigenlijk ben ik gewoon jaloers op haar, ziekelijk jaloers… Al die jaren wilde ik er net zo mooi uitzien als Katja, wilde ik ook veel aandacht krijgen van leuke mannen.

Maar morgenavond zal het anders gaan. Ik kan wel 10 jaar ouder zijn dan die Katja, maar ik mag er nog best zijn. Tenminste àls ik me goed kleed. Deze keer is er een themafeest. Het thema is glitter & glamour. Ik heb me goed voorbereid en ik zal er oogverblindend mooi uit zien. Ik heb een spannende glitterjurk gekocht en stoute high heels. Morgenochtend ga ik naar de kapper, manicure en zelfs naar de schoonheidsspecialist. Ik ga me besprenkelen met verleidelijke parfum. En tenslotte heb ik geregeld dat mijn woest aantrekkelijke homovriend met mij meegaat.

Als ik mijn entree maak op het feest aan de arm van die vriend zullen alle mannen smachtend en alle vrouwen verzuurd naar míj kijken. Ik ga champagne drinken, lachen en dansen. Eindelijk datgene doen wat ik al jaren heimelijk wil en nu pas op mijn oude dag durf te doen. Wat kunnen vrouwen onderling toch heksen zijn. En wat sneu dat ik daar al die jaren zelf aan heb meegedaan.

Nu ik in de overgang zit, grijp ik de kans om me te ontwikkelen van verzuurde heks tot vlammende vrouw. En nee, het zijn niet de vlammen van de opvliegers. Het zijn de vlammen van seksualiteit en sensualiteit die nu eindelijk gaan branden. Wat heb ik hier zin in! Tijdens ons volgende gesprek zal ik je vertellen hoe het was, Astrid. Nog maar één nachtje slapen en dan…’

Deze casus is niet op individuele patiënten gebaseerd. Het is een casus op basis van de jarenlange ervaring van Astrid Kremers met soortgelijke cliënten in haar seksuologie-praktijk.

Astrid Kremers

Astrid Kremers is eigenaar van seksuologie Praktijk Astrid Kremers en is de seksuoloog van het UMC Utrecht, Diakonessenhuis Utrecht, Gezondheidshuis Utrecht, Beatrixziekenhuis Gorinchem, huisartsenpraktijk Janskerkhof – Campus de Uithof en kinderwenscentrum Nij Linge.

Ze is erkend en geregistreerd seksuoloog NVVS – Nederlandse wetenschappelijke Vereniging Voor Seksuologie. Ze is ook cognitief gedragstherapeutisch werker VGCt, EMDR therapeut, ACT en oplossingsgericht geschoold.

Astrid deelt haar vakkennis graag. Haar cliënten krijgen in de behandeling evidence-based informatie die zij afstemt op hun vragen. De seksuoloog is auteur van het boek ‘Aandacht voor seks‘ en mede-auteur van diverse andere boeken​. Ze geeft onderwijs, lezingen en podcasts. Ze is media woordvoerder voor diverse kranten, tijdschriften en websites en geeft interviews voor tv en radio.

Al bijna 25 jaar werkt ze ook in het UMC Utrecht, nu o.a. als lid van de Ondernemings Raad. De eerste jaren binnen de divisie Hersenen op de psychiatrie. De laatste jaren binnen de divisie Kinderen in het Landelijk Psychotraumacentrum. Ze is mede initiatiefnemer van het Centrum Seksueel Geweld (CSG).

De seksuologe is actief binnen haar beroepsvereniging de NVVS. Voorheen als bestuurslid en organisator van congressen. Momenteel als lid van de mediacommissie.

Website: www.sexuoloog.nl

Mail: info@sexuoloog.nl 

Telefoon: 06-10797061

De redactie van de site Vrouwen in de Overgang bestaat uit gynaecologen, verpleegkundig overgangsconsulenten van de VVOC en een seksuoloog die allen actief lid zijn van de Dutch Menopause Society; de werkgroep van de NVOG (Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie) die zich specifiek met de overgang bezig houdt.

VidO_Silhouette_Vrouw_02_Zwart

© 2014 - 2022 Vrouwen in de Overgang